Werkpunt Ninove Vzw - 054/31.76.86
Foto fietskoerier
Logo Werkpunt
Logo Steunpunt Welzijn

Nieuw sociaal tewerkstellingsproject: Fietskoerierdienst en ophaalservice.

Projectvoorstelling: Ophaalservice Snel & Wel (Aalst en Ninove)

In 2021 wordt de lat hoger gelegd op vlak van sociale en lokale tewerkstelling. Werkpunt Ninove en Steunpunt Welzijn VZW uit Aalst starten als partners een fietskoerierdienst op in Ninove. Snel en Wel Aalst en Vlaamse Ardennen krijgt er in Ninove dus een collega bij. Bovendien zal deze fietskoerierdienst verder gaan dan flyers en pakjes bedelen. Zo creëerden we een nieuw, innoverend en duurzaam project, namelijk een ophaalservice voor recyclageafval op de fiets!

Recyclageafval de fiets op!

Investeer mee in mens en milieu

Met z’n allen zijn we jaarlijks verantwoordelijk voor een berg recycleerbaar afval. Hoeveel afgedankte elektrische apparaten staan ergens stof te vangen? Of hoeveel materiaal dat een tweede leven kan krijgen in de circulaire economie, ligt wel ergens in een garage of een tuinhuis? Het recyclagepark is de plaats om van die spullen af te geraken. Helaas is niet iedereen in de mogelijkheid om deze zelf naar het recyclagepark te brengen.

Rommelzolder

Wij bieden hiervoor dé milieuvriendelijke oplossing aan: via een ophaalservice met cargofietsen. Particulieren én bedrijven in Aalst en Ninove kunnen een beroep doen op deze ophaalservice.

Voor dit duurzame project werken Steunpunt Welzijn en Werkpunt Ninove samen met de intercommunale ILVA. "Elke inwoner kan gebruik maken van deze dienst, maar we denken in het bijzonder aan burgers die niet zelf naar het recyclagepark kunnen gaan. De fietskoerierdienst draagt op die manier bij aan een beter leefmilieu."

Bedeling
Bedeling
Cargo-aanhanger
Aanhanger
Cargofiets
Cargofiets

Om deze maatschappelijke dienstverlening uit te bouwen, rekenen we op jouw steun!

Om met dit project te kunnen starten willen we twee aangepaste cargofietsen aankopen. Via Streekmotor23, onderdeel van Streekfonds Oost-Vlaanderen, lanceren we een crowdfunding, financiële steun door het brede publiek, om dit sociaal project te kunnen doen slagen.

Giften van €40 kunnen rekenen op een fiscaal attest door de Koning Boudewijnstichting, en burgers kunnen 45% van die gift aftrekken van hun belastingen.

Streekmotor23 verdubbelt iedere gift en dit tot een bedrag van €5000. Geef je bijvoorbeeld €40, dan levert ons dit €80 op, maar eigenlijk kost dit jou in feite maar €22!

Waarom zou je steunen?

Met jouw steun heb je in Ninove een directe impact op de maatschappelijke participatie van kansengroepen én op het leefmilieu. We verhogen de kansen op reguliere tewerkstelling voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. We zorgen voor een klimaat- en budgetvriendelijke alternatief voor gemotoriseerd vervoer naar het recyclagepark.

Hoe kan je steunen?

Ga naar de projectpagina op de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen.

Via de knop “Steun dit project” kan je vervolgens in alle veiligheid een betaling doen.

Campagne Flyer

Nog niet bekend met Snel&Wel?

Snel en Wel is al jaren een vaste waarde als het gaat over bedeling van drukwerk en pakketten in en rond Aalst en de Vlaamse Ardennen.

Geen tijd om uw tijdschrift zelf rond te brengen? Zin om uw zaak nog meer in de verf te zetten met een flyeractie? Wilt u van uw evenement een groot succes maken door wat extra reclame? Een promopakket laten bezorgen bij al uw klanten? Snel&Wel staat voor u klaar en verwerkt al uw verzendingen aan zéér voordelige prijzen! Snel&Wel biedt elke klant een persoonlijke aanpak. Klant worden gaat bovendien snel en eenvoudig.

Indien meer informatie gewenst, bel 053/73.08.21 of stuur een mailtje naar Snel&Wel en wij werken samen met u aan de gepaste actie. U kan ook meteen offerte aanvragen via deze website.

Snel & Wel is een sociale onderneming die sterk inzet op maatschappelijke participatie van kansengroepen. Dit project biedt de mogelijkheid om de sociale tewerkstelling in Aalst en Ninove verder uit te breiden.

Blijf op de hoogte van dit project via:

Herlees hier ook het artikel verschenen in het februari-nummer van Ninove Info: Snel&Wel naar een betere plaats op de arbeidsmarkt.

Wil je graag meer informatie? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

Contacteer Ons

 • Werkpunt Ninove VZW
 • Maatschappelijke zetel:
  • Centrumlaan 100, 9400 Ninove
 • Administratieve zetel:
  • Burchtstraat 46, 9400 Ninove
 • OndernemingsNr.: 454.986.616
 • ErkenningsNr. Dienstencheques: 01665
 • Telefoon: 054/31.76.86
 • Fax: 054/31.76.99
 • E-mail: info@werkpuntninove.be
Foto cargofiets onderweg